Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyurcsány válaszlevele a Zsidó
  2007-08-27 17:55:05, hétfő
 
  Gyurcsány válaszlevele a Zsidó Világkongresszusnak

Népszava Online - Belpolitika
2007.08.27. | 15:32:07

Gyurcsány Ferenc ma levélben fordult a Zsidó Világkongresszusnak

Szeretném Önöket biztosítani arról, hogy megértem, átérzem és osztom az Önök aggodalmát az Európában, illetve a világban tapasztalható idegenellenesség újbóli terjedése, erősödése miatt.

Apaként, egy európai köztársaság felelős miniszterelnökeként, illetve a hazáját szerető magyarként egyaránt olyan világban akarok élni, ahol a rasszizmus, az antiszemitizmus vagy a kirekesztés legkülönfélébb megnyilvánulásait már a jog előtti eszközök - a közösség, és annak választott vezetőinek egyértelmű elutasítása; a társadalom erkölcsi szankciói - is képesek visszaszorítani. Hiszem, hogy ebben elsődleges és leghatékonyabb eszközünk gyermekeink igaz nevelése, a történelemmel való őszinte és kíméletlen szembenézés: az emlékezés és az emlékeztetés.

Ez motivált arra, hogy idén áprilisban, a Holocaust emléknapon az általam kezdeményezett, ún. Zéró tolerancia kiáltvány aláírásra kérjem fel a magyar országgyűlés minden képviselőjét.

Hiszek ugyanakkor abban is, hogy a gyűlöletkeltéssel szembeni fellépésnek van olyan területe, ahol a jó szándék és a tisztesség nem elég, mert a társadalom önvédelméhez már jogi eszközökre is szükség van. A neonáci, kirekesztő, rasszista jelenségekkel szemben - legyen szó gyűlöletbeszédről, múlthamisításról, álszent jelképhasználatról vagy éppen önmagát másnak hazudó szervezetek alapításáról - a különböző országok jogrendje különböző eszközök révén igyekszik védelmet nyújtani. Az alapcélban azonban ezek az országok közösek mindannyian: meg akarják akadályozni, hogy a gyűlölet ideológiája újra teret nyerjen a mindennapjainkban.

A Magyar Köztársaságnak is rendelkezésére állnak azok a jogi eszközök, amelyekkel megvédheti polgárait - illetve a köztársaság alapját jelentő humanista eszméket - a gyűlölet szavaitól és tetteitől.

Ezen a ponton kívánom tájékoztatni Önöket arról, hogy múlt héten levélben fordultam Dr. Kovács Tamás legfőbb ügyész úrhoz, akitől a bíróság által bejegyzett Magyar Gárda kulturális és hagyományőrző civil egyesület jogszerű működésének alapos és megalkuvást nem ismerő törvényi felügyeletét kértem.

Talán Önök is értesültek arról, hogy a szélsőjobboldali Jobbik Magyarországért Mozgalom kezdeményezésére, a Magyar Gárda nevű paramilitáris szervezet megalapítására a magyar társadalom nagyobbik része egyértelmű elutasítással reagált.

Örömmel tapasztaltam, hogy a parlamenti pártok túlnyomó része - köztük az ellenzéki, jobboldali világnézetű Magyar Demokrata Fórum - is egyértelműen elfogadhatatlannak minősítette a retorikájában, jelképhasználatában, illetve a politikai hátországát tekintve félreérthetetlen és félremagyarázhatatlan identitású Magyar Gárda megalakulását.

A személyes célom az, hogy ezt az összefogást kibővíthessük a Magyarország közéletét meghatározó többi politikai erőre is. Mind kormányfőként, mind a nagyobbik kormányzópárt elnökeként olyan politikai megoldásokat keresek, amelyeknek köszönhetően a közeljövőben kétség sem férhet ahhoz, hogy a szélsőjobboldali ideológiák és mozgalmak nem találhatnak politikai szövetségesre, elvi támogatóra a parlamenti pártok, illetve azok képviselői között.

Készek vagyunk a kirekesztés ellen összefogni minden demokratával, legyen bármilyen világnézetű is, hogy sem alkalmi, választási szövetségek, sem kétértelmű, a radikálisoknak akarva-akaratlanul is igazolást, vagy bátorítást adó mondatok, sem szélsőséges rendezvényeken való politikusi vendégszereplések ne járulhassanak hozzá a szélsőséges ideológiák, a kirekesztő szavak és mozgalmak térnyeréséhez.

Tekintettel arra, hogy a fent említett Zéró tolerancia kiáltványt a Magyar Országgyűlés minden pártja, frakciója és képviselője aláírta, okkal bízunk abban, hogy ezek az erőfeszítéseink sikeresek lesznek.

Az általam vezetett nagyobbik kormányzópárt elnöksége a hétvégén a köztársaság elnökéhez is kéréssel fordult annak érdekében, hogy a Magyar Gárda megalakulása keltette érthető félelem a politikai meghatározó szereplőinek egyértelmű elhatárolódása láttán érdemben csökkenhessen hazánkban.

Elnök úr a társadalmat leginkább foglalkoztató jogi-erkölcsi kérdésekben eddig mindig következetesen hallatta a hangját, és bizonyosak vagyunk abban: a Magyar Gárda-ügyben személyesen elmondott, félreérthetetlen szavai érdemben hozzájárulnának annak a célkitűzésnek a sikeréhez, hogy a szélsőséges, kirekesztő ideológiákat a politikai közösség meghatározó erőinek közös fellépésével, a társadalom erkölcsi elutasításával jelentéktelenítsük el, szorítsuk vissza.

Tisztelt Világkongresszus!

Szeretném biztosítani Önöket arról, hogy a magam részéről árgus szemekkel fogom követni nemcsak a Magyar Gárda, hanem minden, hasonlóan rossz képzettársításokat előhívó szervezet ténykedését Magyarországon. Ha pedig e szerveződések bármelyikét gyűlöletkeltő, kirekesztő cselekedeten érjük, elsőként fogom szorgalmazni, hogy a köztársaság minden lehetséges, alkotmányos eszközzel megvédje tőlük a polgárait.

Végezetül hadd erősítsem meg újra: én a kirekesztés, a gyűlöletkeltés minden formájával szemben zéró toleranciát hirdettem, számomra ebben az ügyben is ez az irányadó.
MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: idegenellenesség, múlthamisításról, félreérthetetlen, szélsőjobboldali, kezdeményezésére, világkongresszus, antiszemitizmus, erőfeszítéseink, magyarországért, hozzájárulnának, visszaszorítani, kezdeményezett, legkülönfélébb, elhatárolódása, következetesen, elutasításával, radikálisoknak, megalapítására, rendelkezésére, gyűlöletkeltés, leghatékonyabb, magyarországon, köztársaságnak, rendezvényeken, retorikájában, szövetségesre, megalakulását, kormányzópárt, történelemmel, kormányfőként, térnyeréséhez, járulhassanak, kibővíthessük, hagyományőrző, csökkenhessen, tapasztalható, világban tapasztalható, európai köztársaság, hazáját szerető, antiszemitizmus vagy, kirekesztés legkülönfélébb, társadalom erkölcsi, történelemmel való, általam kezdeményezett, magyar országgyűlés, gyűlöletkeltéssel szembeni, társadalom önvédelméhez, különböző országok, alapcélban azonban, országok közösek, gyűlölet ideológiája, jogi eszközök, Zsidó Világkongresszusnak, Népszava Online, Gyurcsány Ferenc, Szeretném Önöket, Magyar Köztársaságnak, Kovács Tamás, Magyar Gárda, Talán Önök, Jobbik Magyarországért Mozgalom, Magyar Demokrata Fórum, Magyar Országgyűlés, Magyar Gárda-ügyben, Tisztelt Világkongresszus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Messziről jött ember  Búzaszentelés  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Szép estét kedves látogatóimna...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Föld napja április 22  Maradék idő  Facebookon kaptam  Maradék idő  Gaál Viktor gondolata  Környezetvédelem  Facebookon kaptam Krisztinától  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  A lelki élet nem arról szól, ....  Ünnepelj csak  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Szent György nap  Facebookon kaptam  Ébredj  Gárdonyi Géza - Április végén  Különös!  Beney Zsuzsa  Amit átélünk,  Beney Zsuzsa - Álom  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Ébredj  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Szent György nap  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjt  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Föld napja április 22  Két ember becsülete  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Esti kép  Az Európai Unió is foglalkozik...  Föld napja április 22  Gábor Dénes gondolata  Fodor Ákos költő,  Gábor Dénes gondolata  A könnyek összegyűjtése  Föld napja április 22  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Ázzal aki csak szép 
Bejegyzés Címkék
világban tapasztalható, európai köztársaság, hazáját szerető, antiszemitizmus vagy, kirekesztés legkülönfélébb, társadalom erkölcsi, történelemmel való, általam kezdeményezett, magyar országgyűlés, gyűlöletkeltéssel szembeni, társadalom önvédelméhez, különböző országok, alapcélban azonban, országok közösek, gyűlölet ideológiája, jogi eszközök, köztársaság alapját, gyűlölet szavaitól, ponton kívánom, bíróság által, szélsőjobboldali Jobbik, magyar társadalom, parlamenti pártok, politikai hátországát, személyes célom, összefogást kibővíthessük, nagyobbik kormányzópárt, közeljövőben kétség, szélsőjobboldali ideológiák, kirekesztés ellen, szélsőséges ideológiák, kirekesztő szavak, fent említett, erőfeszítéseink sikeresek, általam vezetett, köztársaság elnökéhez, politikai meghatározó, társadalmat leginkább, politikai közösség, magam részéről, köztársaság minden, gyűlöletkeltés minden, idegenellenesség, múlthamisításról, félreérthetetlen, szélsőjobboldali, kezdeményezésére, világkongresszus, antiszemitizmus, erőfeszítéseink, magyarországért, hozzájárulnának, visszaszorítani, kezdeményezett, legkülönfélébb, elhatárolódása, következetesen, elutasításával, radikálisoknak, megalapítására, rendelkezésére, gyűlöletkeltés, leghatékonyabb, magyarországon, köztársaságnak, rendezvényeken, retorikájában, szövetségesre, megalakulását, kormányzópárt, történelemmel, kormányfőként, térnyeréséhez, járulhassanak, kibővíthessük, hagyományőrző, csökkenhessen, tapasztalható, jelenségekkel, foglalkoztató, elutasítással, gyűlöletkeltő, célkitűzésnek, paramilitáris, szerveződések, önvédelméhez, magyarország, demokratával, cselekedeten, szorgalmazni, közeljövőben, válaszlevele, képviselőjét, köszönhetően, országgyűlés, tájékoztatni, megoldásokat, felügyeletét, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4225
  • e Hét: 18455
  • e Hónap: 29566
  • e Év: 183062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.